2011. augusztus 21., vasárnap

Kedvenc Google Chrome bővítményeim

Sok-sok évnyi Firefox használat után áttértem a Google Chrome-ra, amelyre már szintén rengeteg kiegészítést tölthetünk le.

  1. Az első abszolút kedvenc az AdBlock, amellyel blokkolhatjuk az idegesítő reklámokat, amelyek elveszik a teret a hasznos tartalmaktól. Például nem kell gyönyörködnünk az Index felső navigációja felett villódzó borzalmas flash reklámokban.
  2. Ha hasonlóképpen elköteleztük magunkat a Gmail webes felülete mellett, akkor rendkívül hasznos a Google Levélfigyelő kiegészítő, amely megjeleníti az olvasatlan üzeneteket a Google Mail beérkező levelei között. S a kiegészítő gombjára kattintva megnyithatja a beérkező leveleket.
  3. A Google Naptárfigyelővel pedig a Google Calendar naptárjaiban bejegyzett eseményeinket követhetjük nyomon. A kiegészítő gombjára kattintva megnyithatja a webes alkalmazást.
  4. A Facebook eseményeit, könnyedén egy kattintással importálhatjuk a Google Naptárába az Add Facebook Events to Google Calendar nevű bővítménnyel.
  5. A Downloads nevű kiegészítővel, pedig könnyedén elérhetjük letöltéseinket az eszköztárból, s nem kell bejárni a rögös utat, hogy hozzáférjünk a letöltések laphoz.